Homepage

Balletstudio Tamara

Laatste nieuws

Agenda deze en komende maand

19 t/m 23 juni 2017
Vriendjes en vriendinnetjes week – iedereen mag iemand meenemen naar de les om mee te doen.
25 juni 2017
Zondag 25 juni optreden op het notenkrakersfestival 14.50uur bij plein 77 16.30uur bij primera.
3 t/m 7 juli 2017
Laatste lessen van het seizoen.
17 t/m 21 juli 2017
Kindervakantieweek.
25 augustus 2017
Spitzen passen en winkel open vanaf 12.00uur.
30 augustus 2017
Winkel open vanaf 14.00uur.
28 t/m 31 augustus 2017
Waarschijnlijk intrainweek 28 t/m 31 augustus rooster hangt op de balletschool (dit is nog niet definitief).
4 september 2017
De balletschool begint weer (start nieuw seizoen).

Volledige agenda
Balletstudio Tamara

Algemene informatie ...

Lessen, voorstellingen, presentaties, (kinder)feestjes en externe begeleiding/ lessen.

Zie voor details het informatieboekje, klik: Boekje 2016-2017

Overzicht lessen:

Peuterdans 2½ - 4 jaar Bewegingsles voor peuters vol met improvisatie, lekker dansen, swingen en op een leuke manier dingen leren. Leuke en speelse manier om kennis te maken met muziek en bewegen. Deze lessen duren 45 minuten.
ADV 4 - 5 jaar Algemene Dansante Vorming is een kennismaking met bewegen en muziek. Deze lessen vormen een basis voor verdere lessen op oudere leeftijd. In de lessen wordt gewerkt aan ritme, houding, dansgevoel en expressie.
Klassiek vanaf 5 jaar Klassiek wordt gegeven aan de hand van de Vaganova techniek. Elke groep heeft zijn eigen niveau binnen deze techniek. In de lessen wordt gewerkt aan verdere dansontwikkeling en vrije expressie.
Spitzen Spitzenlessen kunnen worden gevolgd vanaf ongeveer 12 jaar, wanneer de spierontwikkeling dit toelaat en na beoordeling van de docent. Een klassieke les is verplicht bij het volgen van spitzenlessen. De les duurt 30 minuten.
Powerballet Een workout op klassieke muziek met een knipoog naar het klassieke ballet. Goed voor souplesse en spierkracht.
Jazz vanaf 6 jaar De leerlingen krijgen in deze lessen verschillende stijlen aangeboden o.a. Mattox, Hiphop, Streetdance, Modern jazz, Afro en hedendaagse dans/ dansen van de clips. De lessen hebben verschillende onderdelen zoals een warming-up, technische oefeningen, coördinatie oefeningen en danscombinaties. Tijdens de les is de ontwikkeling van de techniek, spieren en de vrije expressie belangrijk. Het accent van de les ligt op het dansen en het presenteren van jezelf.
Move Your Body Werken aan lichaam, spieren en conditie op muziek. Het is een low impact les (dus niet springen) in verschillende delen; warming-up, conditie gedeelte, spierversterkende oefeningen, grondoefeningen en cooling down. Tijdens de lessen wordt gelet op houding en het uitvoeren van de oefeningen dit ter voorkoming van blessures.
Door training, bijscholing en veel literatuur te lezen heb ik veel geleerd over klachten en beweging. Denk eens aan rugklachten, RSI, gewichtsproblemen en omgaan met stress.
Gogodance Een hele les alleen maar aan je conditie werken en daarbij ook nog lekker dansen. Gogo komt voort uit de discotheken. Het opzwepen van de discotheekbezoekers. Op een snelle house beat lekker bewegen. Elke les krijg je een andere dans.
Gogodancedemo groep 12+ en 16+ Deze gogodance groep doet mee aan optredens en voorstellingen. Het is verplicht om naast deze les nog een techniek les te volgen bv. klassiek, jazz of modern.
Modern Bij moderne dans gebruiken we natuurlijke, ontspannen bewegingen. Door het gebruik van adem en zwaartekracht, wordt er zowel vloeiend als strak gedanst. De lessen bestaan deels uit technische training en deels uit een danscombinatie.
Kindervakantie dansweek Een hele week van 9.00uur tot 17.00uur dansen en leuke dingen doen op de balletschool. Zoveel mogelijk verschillende dansstijlen komen aan bod, drama, schminken, kostuums maken, knutselen, eigen dans maken, spelletjes en nog veel meer leuke dingen.
De kindervakantie dansweek staat voor dit seizoen gepland op: week 17 t/m 21 juli 2017. Het is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Voorstellingen:

Balletstudio Tamara presenteert om het jaar een "Balletvoorstelling". Iedere voorstelling heeft een bepaald thema. Door leerlingen en de docente wordt ruim een half jaar aan de voorstelling gewerkt. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan kostuums, decors, muziek en belichting om de voorstelling zo professioneel mogelijk op de bühne te brengen. In het tussenliggende jaar wordt een "Danspodium" georganiseerd, in 2015 was het onderwerp van het danspodium “DANSPODIUM goes 4 seasons”.


Dit seizoen is weer de beurt aan een knallende voorstelling “Danspodium Goes Love” (in De Borgh te Zevenbergen) in de weekend van op 30, 31 maart en 1 en 2 april 2017. Lees Meer


Balletvoorstellingen vanaf de start:

2000: Pocahontas.

2002: Aladdin.

2004: Sneeuwwitje.

2006: The sound of Mary Poppins.

2008: De klokkenluider van de Notre Dame.

2010: De kleine zeemeermin.

2012: Assepoester.

2014: Anastasia.

2016: Maleficent.

Overig:

Optredens Balletstudio Tamara geeft regelmatig op verzoek optredens of demonstraties o.a. Koninginnedag, bij verzorging-/bejaardentehuis, cultuurdagen, scholen, sportevenementen.
Danskinderfeestjes Balletstudio Tamara verzorgt ook kinderfeestjes en verjaardagsfeestjes voor jong en oud, een dansfeest zoals jij het wil bijv. een K3-, disco-, ballerinafeest. Om het feest compleet te maken is het ook mogelijk bijpassende consumpties te regelen.
Bewegingslessen Balletstudio Tamara verzorgt ook bewegingslessen voor bedrijven, scholen en BSO.

Heb je interesse of heb je vragen neem dan contact op via mijn correspondentieadres of kom even langs. Contact