Balletstudio Tamara

Aanbod dansen en bewegen op school

Dansen eventueel in thema

Een “gewone” dansles, het leren bewegen, het leren ontdekken wat kan mijn lichaam, hoe beweegt mijn lichaam. Dit kan aangepast worden aan een thema waar de klas/groep op dat moment mee werkt.

Dansen verschillende stijlen

We kunnen danslessen aan bieden in verschillende stijlen; onder andere jazz, gogo, urban, klassiek, modern, musical, show. Zo kunnen de leerlingen kennis maken met verschillende stijlen van dans.

Dansen naar aan leiding van een prentenboek

Deze lessen zijn vooral voor de onderbouw, aan de hand van een prentenboek, dat we voorlezen, gaan de leerlingen bewegen en dansen. Spelenderwijs bewegen en ontdekken.

Bewegend leren

Door middel van bewegen leren, dat wil toch iedereen. De oefeningen, bewegingen en/of spelletjes zijn uitgedacht en helpen mee aan het beter leren of aan het leren. Zo hebben we een hele lessen reeks over het lichaam; zo leren kinderen op spelenderwijs wat het lichaam kan. Ook hebben we een lessen reeks speciaal ontwikkeld om beter te leren lezen – leren lezen doe je met je lijf. Ook hebben we een les helemaal gericht op emoties, hoe ga je daarmee om en wat zijn emoties.

Sport/ conditie/ dans les

Een les geheel in het teken van sporten, conditie en uithoudingsvermogen. Dit wel dansend. Uitdagend en leuk voor de bovenbouw.

Relax kids

Deze lessen zijn opgebouwd in 7 stappen. Van heel actief naar ontspanning. Met de onderdelen; bewegen, spel, yoga, ademhaling, massage, affirmaties, visualisaties. Deze lessen zijn gericht op positiviteit, ontlading van energie en werken aan zelfvertrouwen. De lessen helpen bij het beter concentreren, kinderen met faalangst, beter slapen en beter grenzen aangeven. De methode Relax Kids is opgericht door Marneta Vlegas.

Yoga/ontspanning/massage

Het leren ontspannen!!! Kinderen kunnen vandaag de dag niet of slecht ontspannen. Wij proberen doormiddel van yoga/ontspanning/massage/meditatie de leerlingen te leren dat ontspannen ook goed is voor je lijf en dat het helpt bij het beter concentreren. We kunnen verschillende vormen van ontspanning in lesvorm geven, denk aan yoga, massage lessen, yin yoga, bodyflow (geheel gericht op ademhaling).

Reflex integratie op school

Als de basis (reflexen) niet goed is, gaat het leren ook niet goed. Vaak liggen niet geïntegreerde reflexen aan de basis van leerproblemen. De methode op veel scholen is om bijvoorbeeld leerlingen met dyslexie extra te laten lezen en hulp te geven bij het lezen, maar als je nu eens zorgt dat de basis waarom het lezen niet goed gaat oke is, dan heb je veel meer effect. Het blijft dan wel “hangen”. Reflex integratie is eigenlijk een programma voor 1 op 1 sessies. Wij hebben dit omgezet naar groepsactiviteiten met dezelfde effecten.
Heb je een klas met veel “rugzakjes” is een les met reflex integratie misschien leuk. Tijdens de les vertelt de docent ook waar je op kunt letten en evt wat je daarna in de lessen zelf kunt doen. Kinderen hebben niet door dat ze heel hard aan het werk zijn, het is allemaal spelenderwijs. Win win voor iedereen. Leuke en leerzame lessen voor alle groepen maar zeker voor de groepen waar je begint het “leren”.

Reflex integratie op maat

Ondersteunend tijdens het reguliere onderwijs. Met kleine groepjes met hetzelfde “label” op maat oefeningen doen. Helemaal gericht op het leerprobleem of emotionele probleem. Denk aan dyslexie, ADHD, ADD, Faalangst etc. Tijdens deze lessen wordt uitgebreid geobserveerd en genoteerd en terug gekoppeld aan de docent van de klas.

Reflex integratie op school voor docenten

Leuk voor een studiedag. We komen vertellen wat reflex integratie is, laten jullie het zelf ervaren en gaan ermee aan de slag om het te verwerken in je dagelijkse programma. Ook leren we jullie hoe te kijken naar de leerlingen en anders te kijken naar de leerlingen.

Videoclip/ libdup maken en opnemen

Wil je iets leuks als afsluiting van het seizoen of eens iets anders dan een presentatie/musical. We kunnen op maat een videoclip maken of een libdup. Dit natuurlijk in overleg en naar alle wensen van de klas/school.

Musical of presentatie maken/helpen

Hulp bij de musical of een presentatie. Dit kan zijn de dansjes maken, maar ook hulp b ij het gehele project, hoe ga je het aanpakken, keuze muziek, kostuums, decor etc etc.

Project helemaal op maat

Staat er iets nog niet op het lijstje of heb je een speciale wens met de klas/school. Dit kan altijd in overleg.

Onze docenten

- Tamara Heeren (contactpersoon)
- Amy van de Graaf
- Nadia Heeren
- Isa Alders
Zin om te dansen ?
Kom langs voor een gratis proefles.