Balletstudio Tamara

Samenvatting informatie

Inschrijfformulier seizoen 2022-2023

In het informulier zijn de kosten en voorwaarden terug te vinden, klik :  Formulier

Informatie boekje seizoen 2021-2022

In het informatieboekje zijn de lessen, het lesrooster, de kosten, de voorstellingen, de presentaties, (kinder)feestjes en externe begeleiding/ lessen etc. terug te vinden.
Zie voor alle details het informatieboekje, klik :  Boekje 2021-2022

Voorstellingen

Voorstelling "Rapunzel"

Balletstudio Tamara presenteert om het jaar een "Balletvoorstelling". Iedere voorstelling heeft een bepaald thema. Door leerlingen en de docente wordt ruim een half jaar aan de voorstelling gewerkt. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan kostuums, decors, muziek en belichting om de voorstelling zo professioneel mogelijk op de bühne te brengen. Dit seizoen is weer de beurt aan een "Voorstelling".
Door de carona=perikelen is deze voorstelling verschoven van april naar mei/juni !!! Zie brief 25 januari "Voor de leden" en "Agenda".
De leerlingen treden op in De Borgh te Zevenbergen op 3, 4 en 5 juni 2022
- Zaterdag 28 mei opbouwen evt oefenen, technische doorloop
- Zondag 29 mei hele dag doorloop en generale repetitie
- Vrijdag 3 juni 20.00uur voorstelling
- Zaterdag 4 juni 14.00uur voorstelling
- Zaterdag 4 juni 20.00uur voorstelling
- Zondag 5 juni 12.00uur voorstelling
- Zondag 5 juni 16.00uur voorstelling
(tijden kunnen nog wijzigen)

Optredens

Balletstudio Tamara geeft regelmatig op verzoek optredens of demonstraties o.a. Koningsdag, bij verzorging-/bejaardentehuis, cultuurdagen, scholen, sportevenementen.

Danskinderfeestjes

Balletstudio Tamara verzorgt ook kinderfeestjes en verjaardagsfeestjes voor jong en oud. In twee uur tijd leren de kinderen dansjes die ze aan het einde van het feestje in de vorm van een minioptreden aan de ouders laten zien. Natuurlijk met een kostuum, make up en glitters. Tussendoor worden er dansspelletjes gedaan en de kinderen kunnen ook zelf swingen. Voor details zie informatieboekje (boven aan scherm).

Bewegingslessen

Balletstudio Tamara verzorgt ook bewegingslessen voor bedrijven, scholen en BSO.

Verhuur

Balletstudio Tamara heeft de afgelopen jaren een grote collectie kleding en attributen voor voorstellingen en optredens opgebouwd. Deze verzameling wordt voor kledingverhuur aangeboden.
Een greep uit de collectie: Cancanjurken, spacekleding, balletkleding, diverse broeken, rokken, hoeden, maskers. Te gebruiken voor musicals, optredens, themafeesten, zelfs voor carnaval is er wat etc. Voor voorwaarden en kosten voor het huren van kleding en attributen
contact opnemen via mijn correspondentieadres of kom even langs.

Services

Op de locatie van de balletschool is een ballet- en dans service voor het bestellen/ afhalen van danskleding, dansschoenen, spitzen en dansartikelen.
De openingstijden van ons service-punt zijn:
Woensdag - 14.00-17.00 uur
Vrijdag        - 17.00-19.00 uur

Nieuwe lessen

Altijd al klassiek ballet willen doen, maar............ Wij starten vanaf het begin af aan met alle termen en posities. Klassiek ballet is heel goed voor een mooie houding en al lijkt het heel rustig, je gebruikt toch al je spieren in je lichaam. Doorgroei mogelijkheden naar Spitzenles.

Yin yoga, Een workout les met invloeden van Yin yoga. Bij de les houd je de houdingen minimaal 3 minuten aan, hierdoor creëer je een stretch in het dieper gelegen bindweefsel. Yin yoga helpt je om soepeler te worden, gewrichten te verstreken en om te ontspannen. Totale ontspanning voor een goed resultaat.

G(ezellig) Dansen 15+, Dansen en bewegen voor Gezellige meiden en jongens. Je leert hoe je lichaam beweegt en dat je lekker kunt dansen met veel plezier. Natuurlijk doet deze groep ook mee met uitvoeringen en demonstraties. Voor tieners met een verstandelijke beperking, lichte motorische beperking.

Relaxkids lessen 6-8jaar/8-12jaar, Relax Kids helpt kinderen te ontspannen, zelfvertrouwen op te bouwen en vergroot de concentratie. Ga mee op een avontuur en ontdek hoe je door middel van dans en beweging, spel en ontspanning, ademhalingsoefeningen en mindfulness helemaal tot ontspanning kunt komen. Een uur helemaal tot jezelf komen. Tijdens dit uur leer je plezier te ervaren, positiviteit, ontladen van energie en werken aan zelfvertrouwen. Relax Kids is een methode die al 20 jaar bestaat in Groot Brittannië, en is opgericht door Marneta Vlegas.De methode Relax Kids heeft bewezen dat het een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen. Kinderen zitten beter in hun vel en krijgen meer zelfvertrouwen. De methode helpt tegen faalangst, kinderen kunnen zich beter concentreren, slapen beter en leren hun grenzen aan te geven. Ze leren met hun emoties om te gaan en leren zichzelf en anderen te respecteren. De oefeningen die ze tijdens de lessen leren, kunnen ze ook daarbuiten toepassen. En daar kunnen ze de rest van hun leven baat bij hebben.

Pilates, Een supermooie Body & Mind les waarin flexibiliteit, spieruithoudingsvermogen, kracht, balans en stretch centraal staan. Op een zachte manier werken aan een keihard “powerhouse”. Je “core” (buik, rug en houdingsspieren) worden aangespoord om zéér effectief krachtiger te worden, waardoor lage rugklachten en stijfheid verdwijnen als sneeuw voor de zon. En als vanzelf ga je in je dagelijks leven ook steeds bewuster je ”powerhouse” activeren, waardoor je lichaamshouding sterk verbetert. Pilates wordt ook wel dé les genoemd als basis voor alle andere les vormen

BodyFlow, In deze les ligt het accent volledig op bewust ADEMHALEN en in een ontspannen “flow” komen door middel van zachte vloeiende bewegingen. Je gaat werken aan je ontspanning, balans en bewuste ademhaling, met als doel om je op alle vlakken meer ontspanning te geven en je ademhaling te optimaliseren naar je meest mogelijk ontspannen staat . Tevens zal je longcapaciteit vergroten, wat een direct positief effect heeft op je vitaliteit. Stress laten afnemen door in & met je lijf bezig te zijn, bewuster te gaan ademen, en daardoor steeds meer rust en een diepere ontspanning te gaan ervaren. Afname van de drukke gedachten in je hoofd, en ruimte maken voor rust en ruimte. Heerlijk ZEN!t.

Regels in de Balletschool

- Haren vast in een knot of staart.
- Sierraden af tijdens het dansen.
- Geen kauwgom of snoep tijdens de les.
- Kleding zoals de kledingvoorschriften (zie Overzicht danslessen) Deze regel heeft ook te maken met de voorstelling, dan heeft iedereen dezelfde basis kleding.
- Tijdens de les gelieve niet naar het toilet.
- Gelieve bij verhindering af te melden (06-22148354).
- Tijdens de les niet aan de barre hangen.
- Liever niet aan de spiegels zitten.
- Er mogen ivm de privacy wet geen foto’s en filmpjes gemaakt worden van de lessen.

Overig met verwijzing:

Overzicht danslessen klik : Lessen
De lessen worden gegeven door klik : Achtergrond
Details kosten, facturatie klik : Kosten
Details lesrooster klik : Lesrooster
Agenda seizoen klik : Agenda
Algemene voorwaarden klik : Algemene voorwaarden
Privacy statement klik : Privacy statement
Zin om te dansen ?
Kom langs voor een gratis proefles.