Informatieblad De Waarden - basisonderwijs

'Danspodium school De Schittering'

donderdag 29 mei 2014


Danspodium De Schittering.


Weekblad 't Carillon

'Danspodium school De Schittering'

donderdag 29 mei 2014

Danspodium De Schittering.


BN deStem (Stad en Streek)

'Balletvoorstelling "Anastasia"'

maandag 24 maart 2014

Vooraankondiging voorstelling Anastasia.


Weekblad 't Carillon (17 oktober 2013)

'Dansfeest bij de presentatie van de Kinderboekenweek'

donderdag 10 oktober 2013

Kleuters van de Schittering Stralen tijdens de danspresentatie van de Kinderboekenweek.


BN/ de Stem - Stad&Streek Zevenbergen (12 augustus 2011)

'Veiligheid balletstudio niet in geding'

vrijdag 12 augustus 2011

Tamara Heeren met enkele leerlingen in haar balletstudio aan de Industrieweg in Zevenbergen. (archieffoto BN DeStem)

BREDA/ZEVENBERGEN - BalletstudioTamara Heeren staat op veilige afstand van tankstation Hopmans. Dat betoogde de advocaat van Tamara Heeren gisteren voor de rechtbank in Breda.

Volgens de advocaat mag de aanwezigheid van het tankstation geen reden zijn de balletstudio te weren van de huidige locatie aan de Industrieweg op bedrijventerrein Zwanengat. En dat is wel waar de gemeente Moerdijk op aanstuurt. "De externe veiligheid is in het geding. Voor alle LPG-stations geldt dat de afstand tot andere panden minimaal 150 meter moet zijn", zo stelde een jurist van de gemeente. "We willen het niet op ons geweten hebben dat er bij een ongeval veel doden vallen."

De advocaat van Heeren sprak over het 'zoveelste konijn uit de hoge hoed van de gemeente'. "Een zone van 150 meter is nooit eerder ter sprake geweest. Als er jaarlijks tussen de vijfhonderd en duizend kubieke meter gas wordt doorgevoerd geldt een afstand van 45 meter. Bij Hopmans wordt jaarlijks vijfhonderd kubieke meter gas doorgevoerd, de balletschool van Tamara Heeren ligt op een veilige 104 meter afstand." Daarbij komt, zei de advocaat, dat de gasleverancier van garage Hopmans extra veiligheidsmaatregelen heeft genomen waardoor de afstand eigenlijk maar 35 meter hoeft te zijn.

De gemeente gaf toe dat de doorvoer van gas bij Hopmans jaarlijks onder de duizend kubieke meter blijft. "Maar de milieuvergunning staat een onbeperkte doorvoer toe en daar moeten we rekening mee houden."

Dat vond de rechter een beetje merkwaardig. "Waarom vasthouden aan een zone van 150 meter als de gasdoorvoer jaarlijks minder is dan duizend kubieke meter en de leverancier extra maatregelen heeft getroffen waardoor het risico voor ernstige gevolgen bij een ongeval kleiner wordt", zo vroeg de rechter zich af.

Naast veiligheid speelde ook gelijkheid gisteren een rol in de rechtszaal. Op bedrijventerrein Koekoek zit volgens de advocaat van Heeren een boksschool die daar wel mag blijven zitten.

"Klopt", oordeelde de gemeente. "Het is in eerste instantie een groothandel in vechtsportartikelen en dat valt onder detailhandel en dat hoort thuis op een bedrijventerrein. Het geven van bokslessen is bijzaak." De gemeente trekt die conclusie omdat de oppervlakte van de groothandel groter is dan de ruimte voor bokslessen.

"Onzin", meende de advocaat van Heeren. "De hoofdactiviteit is lesgeven, net als bij de balletstudio. Tamara Heeren heeft bij de balletschool ook een winkel. Ze verkoopt en verhuurt balletkleding en aanverwante artikelen. Dat is ook detailhandel. Ik denk dat de handel van Tamara Heeren groter is dan die van de boksschool. De balletschool kan dus ook op het bedrijventerrein blijven."

De rechter doet over zes weken uitspraak.


De Kristal is laatste aanbieding van de gemeente

vrijdag 12 augustus 2011

De gemeente Moerdijk en balletstudio Tamara zijn al maanden in gesprek om een geschikte locatie voor de dansschool te vinden. De balletstudio vestigde zich twee jaar geleden aan de Industrieweg op bedrijventerrein Zwanengat.

Van de gemeente mag de balletstudio niet op dat bedrijventerrein blijven omdat het niet past binnen het bestemmingsplan. Tamara Heeren wil best naar een andere plek maar het blijkt moeilijk een geschikte locatie te vinden. De Industrieweg is voor Heeren een prima plek. Volgens de advocaat van Tamara Heeren zijn de afgelopen maanden diverse locaties de revue gepasseerd. "Ook is gesproken over nieuwbouw, maar geen van de voorstellen heeft het gehaald. Nu heeft de gemeente als laatste voorstel De Kristal aangewezen als mogelijke plek voor de balletstudio. Als dat niets wordt, dreigt de gemeente met handhaving."

De jurist van de gemeente bevestigt dat. "We willen de balletstudio niet kwijt. De studio heeft een belangrijke functie in Zevenbergen. Er moet een oplossing komen maar de gesprekken hebben niets concreets opgeleverd. De Kristal is onze laatste aanbieding. Als dat niets wordt dan moeten we handhaven."

Tamara Heeren stelt dat De Kristal niet mogelijk is omdat het een multifunctioneel centrum is. "Ik kan een balletstudio niet met andere verenigingen delen."


BN/ de Stem - Stad&Streek Zevenbergen(13 juli 2011)

Kinderdansweek zit helemaal vol

woensdag 13 juli 2011

ZEVENBERGEN - Zes weken vakantie is best lang. Voor de kinderen misschien niet, maar voor werkende ouders is het vaak een hele klus om opvang voor de kinderen te regelen.

Dat weet Tamara Heeren van de gelijknamige balletstudio in Zevenbergen ook. Dus begon ze vorig jaar met de kindervakantiedansweek. In 2010 met 25 kinderen. Nu zijn er 40 kinderen en zit de dansweek vol.

Deze week zijn de kids elke dag van 09.00 tot 17.00 uur te vinden in de balletstudio aan de Industrieweg 2. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar zijn er met allerlei dansen bezig. Klassiek, jazz, zumba, modern en zelfs sportgames. Ook worden de beginselen van drama aan de kinderen geleerd.

De kinderen werken de hele week aan een kostuum dat ze vrijdag tijdens een modeshow aan elkaar laten zien. Ze worden dan mooi opgemaakt en hun haartjes worden gedaan. De modeshow wordt met een zogeheten fotoshoot afgesloten. Drie middagen werken de kids aan een reliëfkunstwerk.

Tamara Heeren werkt deze week met veel vrijwilligers. Meestal meiden van de balletschool. "Het is een heel andere manier van werken. Normaal werk je maanden aan een voorstelling. Nu ben je overal twee uur mee bezig."


BN/ de Stem - Stad&Streek Zevenbergen(11 april 2011)

Danspodium 'Goes Colors': puur genieten

door Johan Matthee. maandag 11 april 2011

Drie optredens verzorgden de leerlingen van Balletschool Tamara in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis. foto Cindy Joos/het fotoburo

ZEVENBERGEN - Wat is er mooier dan de hobby die je met veel plezier beoefent te laten zien aan anderen?

Afgelopen weekend kregen bijna 250 leerlingen van 8 tot 63 jaar bij Balletstudio Tamara de kans drie maal op te treden in een volle Moerdijkzaal in het Zevenbergse gemeentehuis Onder de titel Danspodium 2011 'goes colors' kreeg het publiek een mix van klassiek, jazz en modern ballet en dans te zien. Een aaneenrijging van eigentijdse vormen van bewegen waarj het plezier van af spatte.

Zonder dat een aankondiging nodig was, werkten de verschillende groepen ballerina's hun programma af, waarbij het publiek geen tijd kreeg zich te vervelen.

Balletpedagoge Tamara Heeren sprak na iedere voorstelling weer glimmend van trots over haar meiden die zelf ook veel inbreng hadden gehad bij het samenstellen van de dansen. Zoals de titel al doet vermoeden werd er veel gewerkt met kleuren, waarbij kleding en lichteffecten op elkaar waren afgestemd.

Restaurant en raadzaal van het gemeentehuis fungeerden dit weekend als kleedkamer waar ruim zestig vrijwilligers hielpen bij het aankleden, opmaken en haren verzorgen. Iedere groep beginners tot gevorderden bracht hun eigen dans. Indrukwekkend was daarbij zeker ook de afsluiting waarbij alle danseressen op de muziek van K3's 'Alle kleuren van de regenboog' een staande ovatie ontvingen.


BN/ de Stem - Stad&Streek Zevenbergen(23 april 2010)

Modewinkels pakken uit in Zevenbergen

De lokale schoonheden gaan over de catwalk tijdens 'Zin in Fashion' in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - De tweede'Zin in Fashion' van de gezamenlijke ondernemers in Zevenbergen is zaterdag, mede dankzij het stralende weer, een groot succes geworden. Waren het vrijdagavond nog de 35 deelnemers aan de spinning marathon die 5000 euro ophaalden voor KWF kankerbestrijding, zaterdag was de catwalk het domein van tientallen Zevenbergse mannequins.

Optredens van sambaband Extravert, dansgroep Claudia Pesik, dansstudio Tamara en Tien Koevoet zorgden daarbij voor veel afwisseling en kijk- en luisterplezier.

Aangeprezen door speaker Ton Santbergen presenteerden Pieters Wonen en Koters, Ziggi, Allerlei damesmode, Zom Lingerie, Smits mode, La Parure, Zapp, Ramazotti's, I Gemellie, Brilmode Rob Boon, Plein 77, 't Gabbertje en Rik van Lange herenmode een deel van hun zomercollectie.

Hierbij lieten de plaatselijke modewinkels zien dat Zevenbergen op het gebied van kleding veel te bieden heeft.

Tevens ging menigeen om advies bij de make-up bar waar tips gegeven werden om er nog fraaier uit te zien.

Honderden belangstellenden zagen een door Carina Clarijs, lid van de evenementencommissie, vlot geregisseerde modeshow, waarbij vooral bij de hele kleintjes de oh's en ah's niet van de lucht waren. Ook voor de autoshow van drie Zevenbergse bedrijven was veel belangstelling. De poging van de gezamenlijke ondernemers om iedereen 'Z!n !n Zevenbergen' te laten krijgen is zaterdag in ieder geval geslaagd.


BN/ de Stem - Stad&Streek Zevenbergen(23 april 2010)

Feestprogramma voor Marjolein de Wit

Vorige week kwam voor Marjolein de Wit een eind aan haar actieve periode in gemeentepolitiek. Vandaag wordt haar een feestelijk programma aangeboden, eindigend in de bibliotheek van Zevenbergen. Daar is vanaf 16.45 uur een afscheidsreceptie met een cultureel tintje.
Op verzoek van Marjolein en de Gemeente heeft balletstudio Tamara  een aantal optredens gedaan

Voor foto's Klik:Foto galerij


Sent:Friday, April 23, 2010 1:37 PM

Subject: afscheid Marjolein de Wit
Beste allemaal,
Via deze weg willen we jullie van harte bedanken voor het geweldige afscheid van Marjolein de Wit. Zonder jullie medewerking van met de buurtbus een route rijden, ballet optredens,
mooie toespraken was het eindresultaat niet geworden wat het nu is geweest. Marjolein en haar familie hebben ervan genoten! Zoals haar man en Marjolein het verwoord 'het was een warm bad' en ze hebben tot laat in de nacht erover gesproken en toen de hele dag nog eens de revue laten passeren.

Nogmaals bedankt!

Met hartelijke groeten,
het organisatiecomite:
namens Niels-Jan, Mireille en Marjolein

BN/ de Stem - Stad&Streek Zevenbergen(30 maart 2010)

Danspassie in uitverkochte Vlakte (De Borgh)

In totaal driehonderd dansers doen mee. foto Frank Poppelaars/het fotoburo

ZEVENBERGEN - Wat geeft het een kick, wanneer je je passie kunt laten zien aan een groot publiek. Afgelopen weekend konden driehonderd cursisten van balletstudio Tamara vijf keer hun capaciteiten tonen. Zij brachten het verhaal De kleine zeemeermin. In een twee uur durende show - een aaneenrijging van 35 acts met afwisselende dansen, zowel klassiek als jazz – lieten zij zien wat een plezier ze beleven aan hun hobby.

Fraai waren ook de gezongen bijdrages van de Cool Musical School. Voor hun geen X-factor of Move like Michael Jackson, maar lekker optreden voor eigen publiek, dat alle keren diep onder de indruk was. Knap was zeker ook dat er voortdurend iets te zien op en voor het podium, in het telkens uitverkochte theater De Vlakte.

Hoofdrolspelers Daniëlle van Oers, Amy vd Graaf, Kimberly Kemmer en Joey Mulders, konden schitteren dankzij de inzet van alle andere dansers. Samen maakten zij er een prachtige show van.

Om zoveel dansers zonder hapering tijdig op het toneel te krijgen is al een prestatie op zich. Tel daarbij op dat de jongste deelnemer tweeënhalf jaar oud is en de oudste 75 en dan mag gesteld worden dat Tamara Heeren met deze show weer veel mensen heeft laten genieten.


BN/ de Stem - Stad&Streek Zevenbergen(6 maart 2010)

Locking en popping met Spikey Lee(workshop CoolMusicalSchool)

door Gonny Hendrikx. maandag 08 maart 2010

De 18-jarige Spikey Lee Claessens (voorgrond), erkend hiphoplesgever, doet het zaterdagmiddag allemaal voor in de balletstudio. Funky locking en het wat strakkere popping. Yeah!

Zeventien dansers leren in een paar uurtjes heel wat bij. 'De workshop zorgt voor verbreding', zegt docente Marianne Kemmer van de Cool Musical School.

ZEVENBERGEN - De hiphopmuziek galmde zaterdagmiddag door de zaal van balletstudio Tamara in Zevenbergen. Zeventien enthousiaste dansers kregen daar een workshop locking en popping van Spikey Lee Claessens.

De 18-jarige Spikey Lee, bekend van zijn tweede plaats bij Rookie of the Year, een wedstrijd in het geven van hiphoplessen, was naar Zevenbergen gekomen op uitnodiging van de Cool Musical School. "De workshop halen we naar hier om zo een verbreding te krijgen", vertelt Marianne Kemmer, docent spel op de Cool Musical School. "Een aantal van de 17 deelnemers aan de workshop is verbonden aan de Cool Musical School. Zo krijgen ze zoveel mogelijk verschillende vormen van dans aangeboden.

Deze keer is het locking, een hiphoptak waarbij heel funky gedanst wordt. Bij popping lijken de dansers meer op etalagepoppen. De bewegingen zijn vloeiend maar toch strak. Deze vorm van dansen komt in onze nieuwe musical voor. Ook op het gebied van spel en zang bieden we workshops aan."

De Cool Musical School is weer begonnen met de lessen. Elke zaterdag krijgen 27 spelers, tussen 9 en 18 jaar, les in zang, dans en spel. Vanaf januari op een nieuwe locatie: balletstudio Tamara aan de Industrieweg in Zevenbergen. Ook dit jaar is er, na het succes van vorig jaar, gekozen voor een sinterklaas-familiemusical.

In november wordt de musical Repelsteentje en het grote boek van Sinterklaas opgevoerd in Moerdijk, Zevenbergen en waarschijnlijk Made.


Moerdijkse Bode - Zevenbergen (30 september 2009)

35-jarig bestaan en nieuw schoolplein

Hectisch jaar De Boemerang afgesloten met feest

ZEVENBERGEN - Uit de verte was het verleden week vrijdag al te zien. Openbare Basisschool De Boemerang in Zevenbergen vierde feest. Overal voor de ramen hing het getal 35, dus de voorbijgangers hadden meteen al door dat de school 35 jaar bestond. Niet alleen daarom werd er feest gevierd, maar ook omdat het schoolplein een flinke opknapbeurt had ondergaan. De school ligt, zoals dat tegenwoordig heet, op een zichtlocatie. Door de grondige renovatie van het schoolplein, komt de school zelf nu veel beter uit. Rond de school werden nieuwe tegels gelegd en op heel veel punten werden de modernste speeltoestellen geplaatst. Omdat er de laatste jaren nogal veel vandalisme was en ook omdat de gemeente dat eiste, werd er om de hele school een honderden meters lang hek gezet.

Door Ties Steehouwer

Juf Yvonne van Westenbrugge is erg enthousiast over de realisatie van het geheel. “Vorig schooljaar zijn ze begonnen met de werkzaamheden en deze week zijn de hoveniers geweest om de laatste puntjes op de i te zetten. Het is dus best wel een hectisch schooljaar geweest, met al die graafmachines en werklui op het schoolplein. Daarentegen was het ook heel erg leerzaam, want het gebeurt je niet iedere dag dat ze met een trilplaat langs je raam komen, er een shovel voor de deur staat te graven en er kunstgras wordt gelegd voor het klimrek. Het plein is zeker het mooiste plein van Zevenbergen geworden. Nu het schoolplein helemaal is opgeknapt en de ingang aan beide kanten is vernieuwd, is de binnenkant van de school aan de beurt, maar wanneer dat gaat gebeuren weet ik niet precies”.

Feest

Er waren verleden week dus twee redenen om feest te vieren: het opgeknapte schoolplein en het 35-jarig bestaan. In de tijd dat De Boemerang werd opgericht ging er een soort openbare school golf door de Westhoek van Noord-Brabant. In Klundert, Fijnaart, Willemstad en ook in Zevenbergen werden toen openbare scholen geopend. Dat ging niet zonder slag of stoot. Veel mensen die het confessionele onderwijs prefereerden vonden het maar niks dat er openbare scholen kwamen. Inmiddels zijn ook deze scholen door iedereen geaccepteerd. Zo zitten er op De Boemerang meer dan 250 leerlingen. “Een ander speciaal ding wat specifiek is voor de Boemerang is dat wij vanaf groep 1 Engels geven in de klas. Oftewel VVTO. Dat is vroegtijdig vreemde talen onderwijs. In de kleuterklassen uit zich dit vooral in liedjes en spelletjes, maar in de hogere groepen wordt er naast de Engelse les zelfs 1 les in het Engels gegeven. Bijvoorbeeld bij tekenen of handvaardigheid.”

Rugzakje

Om het nieuwe schoolplein en het 35-jarig bestaan te vieren werd er verleden week vrijdag heel wat uit de kast gehaald. ‘s Morgens werd er een boom geplant, er gingen ballonnen de lucht in en er werd een lied gezongen. Daarna gingen de jongste kinderen een tochtje maken met de huifkar en deden ze spelletjes. De oudere kinderen bezochten de voorstelling Villa Frankenstein in theater De Schuur. ‘s Middags werden de rollen omgedraaid. De dag werd voor de kinderen afgesloten met een dansfestijn waarbij Tamara Heeren het goede voorbeeld gaf. Tussen al deze activiteiten door werd natuurlijk het inwendige kind niet vergeten. Na afloop kreeg ieder kind een ijsje en een rugzakje mee naar huis. Voor de ouders was er daarna nog een receptie.


Moerdijkse Bode - Zevenbergen (30 september 2009)

bij Cool Musical School
Brandi van Popstars gastdocent

ZEVENBERGEN - Zaterdagmiddag 3 oktober van 13.00 t/m 15.00 uur zal Brandi, beter bekend van Popstars en de popgroep RED!, een workshop zang en presentatie geven bij de Cool Musical School in Zevenbergen. Deze workshop is toegankelijk voor iedereen tussen de 10 en 21 jaar oud. Inschrijven via coolmusicalschool@home.nl. De plaatsen zijn beperkt. Momenteel is de Cool Musiical School druk bezig met de repetities van de sinterklaas musical ‘Chaos in de inpakfabriek’ die 15, 22 en 29 november in Zevenbergen, Moerdijk en Willemstad gespeeld worden. Kaarten zijn te bestellen via coolmusicalschool@home.nl .

Op 12 december van 10.30 uur tot 12.00 uur is er een open les op de Cool Musical School.

Ben je tussen de 10 en 12 jaar en wil je ook graag komen spelen, zingen en dansen bij de Cool Musical School geef je dan op voor de open les via coolmusicalschool@home.nl . Die ochtend kan je je dan ook opgeven voor het komend seizoen.


BN/ de Stem - Stad&Streek Zevenbergen(7 september 2009)

Centrum Zevenbergen bruist

door Gonny Hendrikx. maandag 07 september 2009

ZEVENBERGEN - Zaterdag en zondagmiddag stond het centrum van Zevenbergen bol van de activiteiten tijdens het Nazomerfestival Zevenbergen. Op het middentracé van de Haven stond een muziektent waarin een groot aantal Zevenbergse verenigingen zich presenteerde aan het publiek. Zaterdag was er een kindermiddag met een huifkartocht, paardje rijden, een springkussen, de scouting en een modeshow van de Zevenbergse ondernemers.
Gisteren was het middenstuk van de Zevenbergse Haven omgebouwd tot een grote braderie met veel kraampjes, waarin van alles en nog wat te koop werd aangeboden.

Niet alleen de Zevenbergse ondernemers waren present, ook een groot aantal verenigingen probeerde, vaak op ludieke wijze, de aandacht van het publiek te trekken. Naast de kraampjes hadden veel winkels hun deuren geopend voor het winkelend publiek.

Tijdens het festival werd ook een spinningmarathon voor de Stichting de Hoogvlieger gehouden. Deze stichting zet zich in voor wensen van kinderen die terminaal ziek zijn.

Publiekstrekker tijdens het festival was de grote muziektent midden op het festivalterrein. Een keur aan dansgroepen, sportverenigingen en een smartlappenkoor lieten zich zien en horen.

Een van de bijzondere publiekstrekkers was het 25-koppige zwartepietenkoor van de Cool Musical School Zevenbergen, dat een voorproefje gaf van de familiemusical 'Chaos in de inpakfabriek'. Deze musical wordt later in jaar opgevoerd. Het was een ietwat vreemd gezicht om begin september 25 zwartepieten rond te zien lopen.

Het optreden van de drie jongens van Pionics, bekend van Holland Gots Talent van SBS 6, was een regelrechte klapper. Op niet te evenaren wijze dansten de drie op het grote podium. Het zwartepietenkoor gaf een voorproefje van de musical 'Chaos in de inpakfabriek'.


Moerdijkse Bode - Zevenbergen (8 juli 2009)

Basis lichaamshouding bij Cool Musical School
LEERZAME WORKSHOP

MOERDIJK - Zaterdagmiddag 27 juni was er weer een workshop bij Cool Musical School. Fysiotherapeut Dion Wevers kwam een workshop basis lichaamshouding geven. Dion Wevers vertelde eerst hoe belangrijk het is om een goede basishouding te hebben omdat jongeren tot een jaar of 18 nog groeien en je dan wat makkelijker een verkeerde lichaamshouding kan afleren. Als je uitgegroeid bent wordt het een stuk moeilijker en kun je later klachten en blessures krijgen.

Alle matjes waren deze middag bezet door spelers van de Cool Musical School en overige jongeren tussen de 10 en 21 jaar die op de workshop afgekomen waren want de workshops van de Cool Musical School zijn ook toegankelijk voor jongeren van buiten af!

Na een korte uitleg met behulp van een ruggengraat en foto’s konden de jongeren hun eigen lichaam testen. Wie er na twee dagen spierpijn heeft, weet waar hij of zij aan moet werken. De oefeningen om die spieren te trainen zijn deze middag helemaal uitgelegd. Bij de afsluiting van de workshop zat iedereen keurig symmetrisch en rechtop en dat was nog best moeilijk vol te houden. Zo gewend is het lichaam al aan verkeerde manier van zitten. Hopelijk is na deze workshop het krom zitten achter de computer en het steeds zitten in hetzelfde hoekje van de bank verleden tijd.

In september staat de volgende workshop geplant. Er is gekozen voor een zangworkshop. Ook deze is weer voor iedereen tussen de 10 en 21 jaar toegankelijk! Wil je daar ook aan meedoen? Houd dan de aankondiging in deze krant in de gaten!


Moerdijkse Bode - Zevenbergen (juni 2009)

Workshop Cool Musical School

ZEVENBERGEN - Cool Musical School in Zevenbergen is druk bezig met het instuderen van de Sinterklaas familie musical ‘Chaos in de inpak fabriek’. Deze wordt 15, 22 en 29 november op verschillende locaties in Moerdijk gespeeld.

 

Elke zaterdagochtend zijn de 25 spelers en drie docenten hard aan het werk in de kristal in Zevenbergen. Iedere week wordt er les gegeven in dans, zang en drama. Om de spelers ook verbreding aan te bieden wordt er eens in de twee maanden een workshop gegeven door een gastdocent. Na de auditie training van Paul Donkers is er dit keer gekozen voor fysiotherapeut Dion Wevers. Hij zal zaterdag 27 juni tussen 12:00 en 14:00 uur een workshop basis lichaamshouding geven bij de Cool Musical School in de Kristal in Zevenbergen. Een basis lichaamshouding is erg belangrijk bij toneelspelen, zingen en dansen. Een foute houding kan namelijk klachten en blessures geven.

Vaak kan dit met kleine correcties aan de lichaamshouding voorkomen worden. Maar dan moet je natuurlijk eerst weten of je een foute houding hebt! Wil jij eens weten hoe het met jouw basis lichaamshouding is? Geef je dan snel op bij mariannekemmer@hetnet.nl. Deze workshop zal voor iedereen tussen de 10 en 21 jaar toegankelijk zijn. Doe het snel want vol is vol.


Vergroot Foto

Repetitie van Chaos in de inpak Fabriek


Moerdijkse Bode - Zevenbergen (april 2009)

Paul Donkers gastdocent Cool Musical School Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Afgelopen zaterdag heeft Paul Donkers (o.a. bekend van Cats, Miss Saigon en Drie Musketiers) auditietraining gegeven aan de Cool Musical School.

Alle deelnemers moesten een liedje en een monoloog voorbereiden. De workshop werd begonnen met een stukje dans onder leiding van de Cool Musical School dansdocente Tamara. Daarna moest iedereen om de beurt zijn of haar liedje zingen ( vaak met pianobegeleiding van Cool Musical School zangdocent Patrick) en meteen er achteraan kwam de monoloog. Na vier deelnemers gaf Paul Donkers tips en tops.

Tips hoe je het nog beter zou kunnen doen en tops van wat echt al goed was.

De zenuwen gierden sommige spelers door de keel maar Paul wist iedereen toch op zijn gemak te stellen en er net iets meer uit te halen van wat ze al lieten zien. Het was een middag van hard werken en veel zenuwen maar ook van pareltjes en verborgen talenten die ineens zichtbaar werden. Cool Musical School heeft deze workshop georganiseerd omdat ze het belangrijk vindt dat er ook verbreding aangeboden wordt door middel van gastdocenten. In dat kader komt er in juni weer een nieuwe workshop.

Dit keer is er gekozen voor een dans workshop. In Juni komt er iemand uit Cats een dans uit deze musical aanleren. Ook deze workshop zal voor iedereen tussen de 10 en 21 jaar toegankelijk zijn maar ook hier gaan de kinderen van de Cool Musical School weer voor.

Dus wil je ook een keer een workshop bij Cool Musical School volgen houdt dan de krant in de gaten en geef je bijtijds op, want vol is vol.


BN/DeStem - Stad&Streek Zevenbergen (februari 2009)

Cool Musical School gaat van start

door Gonny Hendrikx. maandag 09 februari 2009

In de Kristal wordt druk gerepeteerd voor de Cool Musical School.
foto Peter van Trijen/het fotoburo

ZEVENBERGEN - Cool Musical School een spiksplinternieuwe school voor muziek, dans en theater is zaterdagmorgen van start gegaan in de Kristal in Zevenbergen. De school is opgericht door drie jonge enthousiaste mensen Tamara Heeren, Marianne Kemmer en Patrick van Dessel. De drie kennen elkaar van de musical en theaterproducties die ze samen hebben gemaakt. Nu zijn ze met iets heel nieuws begonnen. Een school waar kinderen van 10 tot en met 16 jaar les krijgen in dans, drama en zang.

Terwijl Tamara Heeren in de ene zaal een groep kinderen laat dansen op lekker swingende muziek, wordt in de ruimte ernaast onder leiding van Marianne Kemmer geïmproviseerd, terwijl in een andere zaal Patrick van Dessel de kids het lied van de televisieserie High School Musical aangeleerd. Aan het einde van de ochtend wordt het lied met veel enthousiasme door de hele groep gezongen waarbij de geleerde danspassen worden uitgevoerd.

Tweeëntwintig kinderen hebben zich opgegeven voor de Cool Musical School. Het doel van de school is om aan de leerlingen dans, drama en zang te onderwijzen. Aan het einde van het jaar wordt een musical opgevoerd.

"Maar de kinderen leren veel meer dan dat", vertel Marianne Kemmer. "Het is geen eenjarig project dat na de opvoering van de musical weer stopt. We gaan door. Het is een school waar kinderen leren toneelspelen, dansen en zingen." In de musical 'Chaos in de inpakfabriek' die door Kemmer is geschreven, komen al deze vakken aan bod. "Er zitten tien liedjes in", aldus Kemmer, "die door Patrick worden ingestudeerd." "Daar zijn ook solisten bij. Bij Tamara leren ze dansen en krijgen ze conditietraining. Bij mij krijgen ze drama. Niet alleen de praktijk maar ook de theorie van het toneelspelen komt aan de orde. We pakken het breed aan zodat de leerlingen alles leren wat ze nodig hebben om mee te doen in een musical."

Op Koninginnedag treedt de groep voor het eerste naar buiten. Zij zullen dan dansen en zingen op de Markt in Zevenbergen.


BN/DeStem - Stad&Streek Zevenbergen (januari 2009)

Regio Orkest overtuigt met Strauss

maandag 05 januari 2009

Het Regio Orkest West Brabant zette met het nieuwjaarsconcert de toon voor 2009. foto Gerard van Offeren/ het fotoburo

ZEVENBERGEN - Tijdens het laatste optreden in de Sint Jan in Roosendaal had het Regio Orkest West Brabant zich gepresenteerd als een orkest van hoog niveau. Hierdoor waren de verwachtingen tijdens het derde nieuwjaarsconcert dat dit weekeinde werd gegeven hoog gespannen.

Nog profiterend van het succes van het laatste concert en de nieuwjaarsconcerten van afgelopen jaren was het concert op zondag reeds binnen een week uitverkocht.

Dit gold ook voor het extra ingelaste concert op zaterdagavond. Maar zaterdag bleek dat in het voortborduren op eerdere successen voor een amateurorkest als het Regio Orkest west Brabant het gevaar schuilt dat men een concert wat al te luchthartig kan gaan opvatten.

In de muziek van Tchaikovski was de zuiverheid en de gelijkheid daardoor regelmatig niet voldoende om echt te bekoren. Hierbij mag de kanttekening gemaakt worden dat deze symfonische muziek zich minder leent voor een harmonie arrangement.

Gelukkig werden Tschaikovsky's composities gered door het charmante optreden van de frisse balletdanseressen van Tamara Heeren.

Het orkest zat duidelijk beter in zijn vel in de voor het orkest vertrouwde muziek van Johann Strauss.

Met de aangename gaande tred van de Eizugmarsch uit de Zigeunerbaron, waarmee het concert werd geopend, groeide hier de zuiverheid met iedere maat. De elegante vertolking paste bij het droombeeld van Lipizaner paarden die hier op het toneel smaakvol waren vervangen door de Kerstman in zijn arrenslee met rendier.

De sfeer voor een echt nieuwjaarsconcert was daarmee gezet. Dat die sfeer echt feestelijk werd, dankte het orkest niet alleen aan de aangeboden champagne maar ook aan de overige goede vertolkingen van de Strauszmuziek.

En met de knap uitgevoerde Sabeldans uit Katsjatoerian's Gajaneh belooft het Regio Orkest toch een succesvol jaar tegemoet te gaan.


BN/DeStem - Stad&Streek Zevenbergen (22 december 2008)

Concert voor Kika

door Johan Matthee. maandag 22 december 2008

Leden van Balletstudio Tamara verzorgen passende dansen bij de liederen van Zezam en de Kerstsessieband. foto Gerard van Offeren/het fotoburo

ZEVENBERGEN - De benefietconcerten voor Kika van Balletstudio Tamara, Zezam en de Kerstsessieband in theaterzaal de Vlakte in Zevenbergen hebben zaterdag ruim 1100 euro opgebracht.
Gekozen was voor het thema 'De Liefde'. Driemaal was het voor het publiek dubbel genieten van de dansers met passie, toegewijde muzikanten en het koor dat de liefde voor muziek zichtbaar uitstraalt. Schier moeiteloos zong Zezam - ingetogen en even later uitbundig – de verschillende meerstemmige songs in diverse talen. Hierbij verzorgden de jonge leden van BalletstudioTamara voor passende dansen. De Kerstsessieband met zangeressen Annette Meijwaard en Merel van Spankeren is speciaal voor dit kerstoptreden opgericht. Zowel band als zangeressen lieten horen flink wat in hun mars te hebben.


de Bode - Zevenbergen (december 2008)

Pieten proberen in de gunst van sint te komen

door Johan Matthee. maandag 24 november 2008

ZEVENBERGEN - Ze zaten op het puntje van de stoel, de kinderen die zaterdag met hun ouders in theaterzaal De Vlakte naar de vrolijke zwarte pietenvoorstelling van balletstudio Tamara en docente Marianne Kemmer kwamen kijken.

Terwijl buiten hagel en natte sneeuwbuien elkaar afwisselden, verzorgden vier Zwarte Pieten - Spitzenpiet, Tappiet, Hiphoppiet en Jazzy Piet - in de behaaglijk warme zaal twee maal een korte, komische en spannende kindervoorstelling met zang en dans. Ieder van de vier pieten wilde – om de gunst van de sint te verwerven – een zo mooi mogelijke welkomstdans maken. Allemaal op hun eigen muziek, ieder voor zich. Tot ze erachter kwamen dat samenwerken leuker is en een mooier resultaat oplevert, dan tegen elkaar strijden. Dat was de rode draad die door de voorstelling liep. De kinderen in de zaal werden volop bij het spel betrokken en leefden hartstochtelijk mee. Naast het dansen zongen de vier pieten zelf ook mee met de vooraf opgenomen nummers.

Na afloop zei Tamara Heeren van de gelijknamige balletstudio blij te zijn met het resultaat. "Deze voorstelling is eigenlijk geboren uit een geintje, maar omdat iedereen zo enthousiast werd is het uitgegroeid tot een leuke voorstelling. We denken er zelfs aan om voor volgens jaar een grote sintmusical neer te zetten."

De zaal is al geboekt dus kan Marianne Kemmer aan de slag om de musical te gaan schrijven. De vraag is of twee voorstellingen dan voldoende is om alle liefhebbers aan hun trekken te laten komen.


BN/DeStem - Stad&Streek Oosterhout (6 december 2008)

Sint geniet van 'Het vergeten Pietje'

door Susanne den Boer. zaterdag 06 december 2008

Sinterklaas ziet toe hoe het vergeten Pietje wordt geholpen door allerlei wilde dieren.

HOOGE ZWALUWE - Een luid 'bravo' klinkt door de zaal als de kleuters van basisschool De Schittering de laatste noten van hun slotlied hebben gezongen. Sinterklaas, gisterochtend speciaal naar zaal Concordia in Hooge Zwaluwe afgereisd om de musical Het vergeten Pietje te bekijken, klapt enthousiast in zijn handen. Ook de zwarte Pieten en de schoolkinderen uit de groepen 3 en 4 hebben genoten.

De kleuters, geholpen door de juffen Esther Mouthaan en Amy Broere en danspedagoge Tamara Heeren, buigen diep en geven zichzelf daarna ook nog een applaus.

Het vergeten Pietje gaat over kleine Piet die door de anderen vergeten wordt, als de stoomboot naar Nederland vertrekt. Hij baalt, maar zijn vrienden eekhoorn en papegaai beuren hem op. Dan ontvangen ze een flessenbrief, waarin staat dat de stoomboot is gezonken. Kleine Piet komt met hulp van veel dieren in actie en zorgt ervoor dat alles toch nog goed komt.

Dat maakt kleine Pietje voor de andere Pieten even de grote held.

De Zwaluwse kleuters zijn in september begonnen met het instuderen van de musical. "We kregen een brief op school van de zwarte Pieten. Zij wilden Sinterklaas voor zijn verjaardag verrassen met een musical, maar het lukte ze maar niet om er iets van te maken", vertelt juf Amy.

"Of wij mee wilden doen aan een wedstrijd, was de vraag. De sint zou komen kijken bij de school met het beste optreden. Vorige week is Jurypiet langs geweest bij onze generale repetitie en die vertelde de kleuters dat zij gewonnen hadden. Vandaar dus dat Sinterklaas speciaal naar Hooge Zwaluwe is gekomen. Daar zijn de kinderen heel erg trots op."

Sinterklaas en zijn Pieten genoten gisteren zo van de musical, dat ze niet verwachtten dat de Pieten het volgend jaar zelf beter kunnen. Om ze toch een positief zetje te geven, gaven de kleuters de Pieten daarom nog een danslesje. Als dank daarvoor kwamen er twee grote zakken vol cadeautjes tevoorschijn. "Wie het goed doet, krijgt iets van de sint, dat hoort er toch bij", zei Sinterklaas. Eerst werden alle presentjes uitgedeeld en daarna mochten de kleuters hun pakjes allemaal tegelijk uitpakken. Computerspelletjes en knutselspulletjes; het leverde veertig heel blije gezichtjes op.


De Moerdijkse Bode (6 oktober 1998)

Niet gepubliceerd interview van de opening balletstudio Tamara (ontvangen 3 juli 2008).

Het Ruimteorkest en Balletstudio Tamara


BN/DeStem - Stad&Streek (2 juni 2008)

Fraaie eenheid Ruimteorkest en Tamara

door Johan Matthee. zondag 01 juni 2008

Het Ruimteorkest en Balletstudio Tamara

Het Ruimteorkest speelt balletmuziek waar leerlingen van Balletstudio Tamara op dansen. foto Charlotte Akkermans/het fotoburo

ZEVENBERGEN - De combinatie van ballet en mooie muziek kwam gisteren goed uit de verf bij het gezamenlijk optreden van het Ruimteorkest en Balletstudio Tamara. Zo'n 130 liefhebbers genoten in theater de Vlakte in multifunctioneel centrum van de Borgh in Zevenbergen van een aaneenschakeling van muziek en dans. Onder leiding van dirigent Casper Versluis en balletpedagoge Tamara Heeren werden fraaie nummers neergezet. Tegenvallend was gistermorgen de belangstelling voor de informatiebijeenkomst over de vioolopleiding die het Ruimteorkest in samenwerking met het centrum voor kunsten Amadeus gaat opzetten. Geprobeerd wordt om kinderen samen met een ouder vioolles aan te bieden. Ouders krijgen dan voor vijftig euro een seizoen lang les les.

- Informatie is te vinden op www.ruimteorkest.nl


BN/DeStem - Stad&Streek (22 mei 2008)

Vijf kandidaten voor cultuurprijs Moerdijk

donderdag 22 mei 2008

ZEVENBERGEN - De jury heeft deze week vijf kandidaten bekendgemaakt die dit jaar in aanmerking komen voor de Rabobank Cultuurprijs Moerdijk. De genomineerden zijn de fanfare OKK uit Zevenbergschen Hoek, beeldend kunstenaar Aukje Mostert uit Standdaarbuiten, dichter Kees Visser, de Stichting Cultuur Zevenbergen en dansdocent Tamara Heeren (alle drie uit Zevenbergen). De prijs, waaraan een bedrag van 1250 euro en een bronzen beeld zijn verbonden, wordt op zaterdagavond 13 september uitgereikt. Dat gebeurt tijdens een concert van pianiste Amina Figarova van de Stichting Jazz Zevenbergen in het gemeentehuis in Zevenbergen.

Eerdere winnaars van de cultuurprijs waren het echtpaar Van Lien van het gelijknamige museum in Fijnaart, de stichting Stoffer en Blik en Tejatergroep Snippers uit Zevenbergen, muziekvereniging Determinato en het Nationaal Vlasserij- en Suikermuseum in Klundert en de Stadse Bloazers uit Willemstad. De prijs werd in 2002 in het leven geroepen op voorstel van de klankbordgroep Cultureel Moerdijk.
In de jury zitten onder anderen de Moerdijkse wethouder Marjolein de Wit van cultuur, notaris Albert de Vos uit Zevenbergen, oud-burgemeester Joop Ubaghs uit Standdaarbuiten, Riet Verhagen uit Willemstad, Mary van den Heuvel uit Klundert, Frans van Kouwen uit Zevenbergen en Korstiaan Dane uit Willemstad.

De prijs gaat elk jaar naar één winnaar en is mede bedoeld om de ontwikkeling van de Moerdijkse cultuur te stimuleren.


Moerdijkse Bode - Zevenbergen (21 mei 2008)


BN/DeStem - Stad&Streek (17 maart 2008)

Klokkenluider komt tot leven in Zevenbergen

door Gonny Hendrikx.maandag 17 maart 2008

foto Ron Magielse/het fotoburo

ZEVENBERGEN - Boeiende voorstelling van leerlingen balletstudio Tamara. Terwijl de klanken van zangvereniging Zezam langzaam wegsterven, komt vanachter uit de zaal de vertelster het toneel op.
Samen met de eerste groep dansers opent zij het verhaal van de Klokkenluider van de Notre Dame dat dit weekeinde werd gedanst door 275 dansers en danseressen van de Zevenbergse balletstudio Tamara in theaterzaal De Borgh in Zevenbergen. Het verhaal wordt verteld door de verschillende groepen dansers van de balletstudio, die dansen op de muziek van de klokkenluider. Soms klinkt de muziek heel zacht en liefelijk, het volgend moment schalt het geluid door de zaal. De dansers dansen het verhaal van de ongelukkige Quasimodo, die, nadat hij van de zigeuners is gestolen door rechter Frollo, zijn leven leidt in de Notre Dame. Vandaar uit ziet hij op het plein de zigeuners dansen tijdens het Zottenbal. Hij wil daar ook naartoe maar durft niet. Uiteindelijk gaat hij toch en ontmoet daar Esmeralda, een zigeunermeisje. Aanvankelijk weet Frollo hem terug te halen, maar uiteindelijk lukt het hem zich te bevrijden en kan hij gaan en staan waar hij wil.

Maandenlang is er door de dansers gerepeteerd onder leiding van Tamara Heeren om alles zo perfect mogelijk te krijgen. Meters stof zijn er gebruikt voor de kleding van de dansers. Niet alleen de dansen zijn tot in de puntjes verzorgd, ook de aankleding het licht en het geluid geven de voorstelling een bijna professionele uitstraling, waardoor het publiek tot de laatste minuut geboeid blijft. Na afloop was er dan ook een ovationeel applaus.


BN/DeStem - Stad&Streek (7 maart 2008)

'Dansers mogen dansen en bewegen zoals ze dat willen'

door Martje Kuijpers. vrijdag 07 maart 2008

 

foto Frank Poppelaars/ het fotoburo

Een van de groepen van Balletstudio Tamara.

Vrijdag 7 maart 2008 - In de rubriek Clubestafette wekelijks een portret van een vereniging uit de gemeente Moerdijk. De club in de rubriek geeft het stokje door aan een andere vereniging. Deze week vertelt Tamara Heeren over balletstudio Tamara uit Zevenbergen. Clubnaam: "Balletstudio Tamara." Standplaats: "Zevenbergen."

Opgericht: "In 1998 maakte ik mijn droom waar door mijn eigen dansstudio te beginnen. Toen ik vier jaar oud was, zei ik tegen mijn balletlerares dat ik ook wilde doen, wat zij deed."

Clubhonk: "De balletstudio is gevestigd in het gebouw van Tien Koevoet aan de Van Aerschotstraat 56 in Zevenbergen. De zaalingang is om de hoek aan de Willem3straat."

Doel: "Lekker dansen in heel veel verschillende stijlen."

Leden: "De vereniging telt ongeveer 350 leden in de leeftijd van twee tot 75 jaar."

Activiteiten: "Elke week worden er lessen gegeven voor verschillende leeftijdsgroepen en in verschillende stijlen. Er is peuterdans, kleuterdans, klassiek ballet en spitzen, jazz dans, move your body en gogodance. We treden regelmatig op met andere verenigingen zoals zangvereniging ZeZam en het Ruimte Orkest. Jaarlijks hebben we ook onze eigen voorstelling. Dit jaar willen we ook een kerstvoorstelling geven."

Contributie: "De leden betalen tot vijftien jaar negentien euro per maand en vanaf vijftien jaar wordt dat 21 euro. Elk tweede gezinslid krijgt tien procent korting op de contributie."
Weetje: "Ik geef alle lessen zelf en ben dus de hele week druk bezig. Maar aan alle lessen beleef ik net zoveel plezier."

Hoogtepunt: "Elk even jaar geven we een grote voorstelling met alle leerlingen en elk oneven jaar een danspodium waar de leerlingen zelf de dansen maken. Dit zijn elk jaar de hoogtepunten. Dit jaar dansen we op 15 en 16 maart het verhaal van 'de klokkenluider van de Notre Dame'."

Dieptepunt: "Dat hebben we nog niet meegemaakt. We doen eigenlijk alleen maar leuke dingen."

Sfeer: "Er hangt een gezellige, vrije sfeer, maar wel met discipline. De dansers wil ik het gevoel geven dat ze kunnen dansen en kunnen bewegen, zoals zij dat willen."

Logo: "Een danseres met de naam van de studio erboven in een halve cirkel."

Kleding: "Bij de klassieke lessen dragen de kleintjes roze en de oudere leerlingen zwart. De kleding voor de jazzlessen is zwart en tijdens de lessen move your body en gogo dragen de dansers makkelijk zittende kleding. Je mag zelf kiezen, maar het is belangrijk dat ik je lichaam goed kan zien. Vooral bij klassiek is dat belangrijk. De rug moet recht zijn en de benen gestrekt."


BN/DeStem - Stad&Streek (24 december 2007)

'Hij is het Beest, één met glitters'

door Trudie Nihot

Maandag 24 december 2007 - ETTEN-LEUR - Anders dan de naam doet vermoeden stonden er zaterdag bij de drie voorstellingen op het Kerstgala in het Trouwkerkje op het Van Bergenplein geen enkel kerstnummer op het repertoire.


De zangeressen Marlieke van Schaik (links) en Annette Meijwaard tijdens het Kerstgala in het Trouwkerkje in Etten-Leur. Foto Gerard van Offeren/ het fotoburo

Een bewuste keuze, volgens Gerard Gatsonides, kunstenaar en één van de initiatiefnemers van het gala dat voor de derde keer gehouden werd. " Kerstnummers, dat zijn van die platgetreden paden", vindt hij. " Het gaat ons vooral om het samenzijn. Dat is de gedachte er achter."

Terwijl de zonnestralen de kapel van een gouden goed voorzien is het in de kleedkamer een gekwetter van jewelste. De jongste leerlingen van balletstudio Tamara uit Zevenbergen springen in hun fleurige tutu's van het ene been op het andere. "Mijn panty jeukt", roept een ballerina in spé met rode wangetjes van de spanning en de schmink.

De negenjarige Leander, de enige jongen in het gezelschap, kijkt gelaten om zich heen. Hij zal samen met de meiden dansen op muziek van de musicals Lion King, Longen van de Aarden en Belle en Het Beest. "Hij is het Beest, maar wel één met glitters", giechelen de meisjes. "Dat moest van ons."

Net zoals voorafgaande jaren gaat de opbrengst van het gala naar een goed doel. Dit jaar is het bedrag van achthonderd euro bestemd voor het KiKafonds. (Kinderen Kankervrij).

"De voorstellingen zijn in drieën gesplitst omdat er per voorstelling maximaal honderd bezoekers bij kunnen zijn," legt Gatsonides uit. De voorstelling van half vier, die slechts door een handjevol toeschouwers bekeken werd, kan volgens hem beschouwd worden als een generale repetitie. De muzikanten komen uit verschillende regio's in Nederland en hebben nog niet eerder de mogelijkheid gehad om samen in het Trouwkerkje te oefenen.

De twee andere voorstellingen zijn vrijwel uitverkocht. Uitkijkend naar een volgend Kerstgala oppert Gatsonides dat De Nobelaer eventueel een goede locatie zou zijn. Aan het gala werkten verder onder andere mee Marlieke van Schaik, Annette Meijwaard die beiden begeleid werden door Arnaldo Lopez en Koen Donker op gitaar, Peter van Middelkoop op drums, Birgit Verhoeven op viool, Patrick Kuipers op bas, Edwin van Steenpaal op toetsen en Ad van den Bemt op trompet.

Er werden onder meer nummers van Missy Higgen, Damien Rice, Natasha Bedingfield en Boudewijn de Groot ten gehore gebracht.


BN/DeStem - Stad&Streek (5 november 2007)

Swingend jubileum Zezam

span class="style3">Maandag 5 november 2007 - ZEVENBERGEN - De Zevenbergse Zang AMateurs hebben dit weekend twee keer laten zien dat ze flink gegroeid zijn. 'Indrukwekkend.' 'Afwisselend.'


"foto Charlotte Akkermans/het fotoburo"

'Zingen vanuit de beleving.' 'Ik kreeg er kippenvel van', waren zomaar enkele uitspraken van luisteraars die de jubileumuitvoering The Sound of Movies bezochten. Aangestuurd door dirigent Patrick van Dessel werd met vaart een gevarieerd programma geboden. Duidelijk werd ook dat de aanwijzingen van balletlerares Tamara Heeren het koor vrijer en beweeglijker hebben gemaakt. De dansers en danseressen van haar balletstudio en de djembé-formatie Simply Drums maakten het tot een swingend geheel. Zaterdag werd ook de cd gepresenteerd die vanaf nu bij de leden te koop is.


BN/DeStem - Stad&Streek (5 oktober 2007)

CLUBESTAFETTE door Martje Kuijpers

In deze rubriek komt wekelijks een club of vereniging uit Etten-Leur aan het woord.
De club in de rubriek geeft het stokje door aan een andere vereniging.


ZeZam bestaat dit jaar twintig jaar en viert dat in november met
'The Sound of the Movies'.       foto Rene Schotman/ het fotoburo

ZeZam zingt nieuwe show helemaal uit het hoofd

Clubnaam: "ZeZam ofwel Zevenbergse Zang Amateurs."
Standplaats:
"Zevenbergen."
Opgericht:
"We zijn opgericht op 16 april 1987. Dit jaar vieren we dus ons twintigjarig bestaan."
Clubhonk:
"Multifunctioneel Centrum De Kristal aan de Kristallaan in Zevenbergen."
Doel:
"Het instuderen van musicalsongs, filmmuziek en een groot aantal klassieke popsongs, waarbij we streven naar kwaliteit, maar ook gezelligheid erg belangrijk is."
Leden:
"Ons koor telt 35 mannen en vrouwen, die verdeeld zijn over vijf stemmen. De sopranen, mezzosopranen, alten, bassen en tenoren."
Activiteiten:
"We repeteren elke donderdagavond in de Kristal. Gedurende het jaar geven we verschillende concerten, zowel binnen als buiten de gemeente Moerdijk. We doen mee aan culturele evenementen binnen de gemeente en hebben meegedaan aan 'Middelburg vol Koren'. Tijdens de kerstperiode geven we elk jaar of een eigen kerstconcert of treden we op bij evenementen. Dit jaar staan we op het podium in het toneelstuk 'A Christmas Carol' in De Borgh."
Contributie:
"Elk lid betaalt vijftien euro per maand."
Weetje:
"Zezam heeft momenteel een jonge dirigent, die naast een dosis kwaliteit ook beschikt over een flinke dosis humor en daarmee letterlijk en figuurlijk elke week de juiste tonen weet te treffen. Na onze jubileumuitvoeringen zijn geïnteresseerden ook weer van harte welkom om ons koor te komen versterken."
Hoogtepunt:
"In het kader van de eeuwwisseling brachten we in 2000 twee uitvoeringen met de titel 'Millenium Melodies'. Dit was een groot succes. We verwachten dat onze jubileumuitvoeringen in november dit succes zullen evenaren. In de theaterzaal van De Borgh zingen wij 'The sound of Movies' met nummers uit James Bond, Sister Act en Grease. Het wordt een grote show met dans van balletstudio Tamara. Voor het eerst zingen we zelfs alle teksten uit het hoofd."
Dieptepunt:
"Na wisselingen in het bestuur, zijn een aantal leden helaas gestopt."
Sfeer:
"Naast intensief repeteren is er altijd wel een moment voor een lach, waardoor er een ontspannen sfeer heerst tijdens de repetities."
Clubblad: "Onze digitale nieuwsbrief heet 'Toekomstmuziek'. Meer informatie is te vinden op onze website: ">http://www.zezam.nl."
Cluboutfit:
"Rood, zwart en wit waren tot voor kort de Zezamkleuren. Dit hebben we sinds kort aangepast en nu wordt er per optreden afgesproken welke kleurencombinatie we dragen."
Logo:
"De naam Zezam staat in rode letters in een notenbalk met grijze achtergrond."


ZIN Magazine (augustus 2007)

Zin IN Zevenbergen.

Interview met balletstudio Tamara.


De Etten-Leurse BODE (13 juni 2007)

Straatfeest Etten-Leur (11 juni).

Optreden van balletstudio Tamara Heeren.


Moerdijkse BODE (25 april 2007)

Danspodium 2007 ‘Goes musicals’

Balletstudio Tamara Heeren

MOERDIJK - De leerlingen (vanaf 8jaar) van Balletstudio Tamara presenteerden zaterdag en zondag hun dans in de Moerdijkzaal aan het publiek. Het was een sprankelende, vrolijke show. Allerlei musicals passeerden de revue. Onder andere Jesus Christ Superstar, Grease, Annie,Tarzan, Chicago, Peter Pan, etc.. Klassiek- en Jazzballet en dansen op de spitzen wisselden elkaar af. Wethouder Ingrid Scheifes was aanwezig bij de voorstelling. Na afloop prees zij de inzet van de vele vrijwilligers en Tamara die met haar leerlingen een prachtige dansvoorstelling hebben neergezet. Het bijzondere aan een danspodium is dat elke groep de dans zelf van choreografie voorziet. Met andere woorden elke groep maakt zelf de dans; uiteraard heeft Tamara daarbij geholpen. Een nummer van de musical Rent werd live gezongen door Lennard en Nadia. De allerkleinste leerlingen van Balletstudio Tamara mogen hun dans in een open les aan hun ouders laten zien. Deze lessen zijn in de week van 23 t/m 27 april.


BN/deStem (23 april 2007)

Balletstudio Tamara 'goes musicals'

Maandag 23 april 2007 - ZEVENBERGEN - Dit weekeinde gaven 160 leerlingen van Balletstudio Tamara uit Zevenbergen drie uitverkochte voorstellingen in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis.

foto Gerard van Offeren/ het fotoburo
Het thema 'goes musicals' was door de leerlingen zelf uitgewerkt. Niet alleen de choreografie van de dansen was door henzelf ontworpen, ook de kostuums van de dansers en danseressen waren van eigen makelij. In hoog tempo werd het publiek meegenomen naar een klassieke balletvoorstelling in Jesus Christ Superstar, een jazzy uitvoering van Saterday Nigt Fever, een bijzondere versie van The Sound of Music, een in wolken van kant gestoken Belle en het Beest en een verrassende Phantom of the Opera. De voorstelling werd afgesloten met een grande finale door alle dee rs die door het publiek werden getrakteerd op een staande ovatie.

Balletstudio Tamara verzorgt ook de dans bij de Jeugdmusicalgroep De Snipperbende
optreden 3,4 en 5 november 2006

Dans voor jeugdmusical


Het optreden van Balletstudio Tamara bij het culturele jongeren evenement Jouw Feestje te Zevenbergen
2 oktober 2006

Scatebaan 2 oktober 2006


Balletstudio Tamara en Symfonieorkest treden op tijdens het Raadhuis Klassiek concert

Knipsel uit AD (28 augustus 2006)

Optreden 26 augustus 2006 Verslag AD regionieuws


Tejatergroep Snippers speelt de jubileumvoorstelling Oliver Twist;

Dans verzorgt door Tamara Heeren

Optreden 19, 26 en 27 november 2005


Optreden bij het 10 jarig lustrum van het Ruimte Orkest te Zevenbergen

Theaterzaal De Vlakte, De Borgh 13-11-2005 BN/DeStem 15-11-2005 Moerdijk 14-11-2005


Optreden Vrijwilligers bijeenkomst te Zevenbergen 13-02-2004.


Opening ...........


Dat is lang geleden ................