Inhoud van de lessen

Dansen op schoot 1½ - 2½ jaar Een leuke ineractieve les voor ouder en kind. Dansen, bewegen, zingen en spelen op muziek samen met je kind, maar met ook een onderdeel massage. Het samen bezig zijn staat centraal. Op een leuke manier werken aan de basis voor een goede motoriek. De lessen duren 30-45 minuten.
Peuterdans 2½ - 4 jaar Bewegingsles voor peuters vol met improvisatie, lekker dansen, swingen en op een leuke manier dingen leren. Leuke en speelse manier om kennis te maken met muziek en bewegen. Deze lessen duren 45 minuten.
ADV 4 - 6 jaar Algemene Dansante Vorming is een kennismaking met bewegen en muziek. Deze lessen vormen een basis voor verdere lessen op oudere leeftijd. In de lessen wordt gewerkt aan ritme, houding, dansgevoel en expressie.
Klassiek vanaf 6 jaar Klassiek wordt gegeven aan de hand van de Vaganova techniek. Elke groep heeft zijn eigen niveau binnen deze techniek. In de lessen wordt gewerkt aan verdere dansontwikkeling en vrije expressie.
Spitzen Spitzenlessen kunnen worden gevolgd vanaf ongeveer 12 jaar, wanneer de spierontwikkeling dit toelaat en na beoordeling van de docent. Een klassieke les is verplicht bij het volgen van spitzenlessen. Let op: spitzen mogen alleen aangeschaft worden met bijzijn van de docent. De les duurt 30 minuten.
Yin yoga Heerlijke les om (te leren) te ontspannen. Bij de les houd je de houdingen minimaal 3 minuten aan, hierdoor creeer je een stretch in het dieper gelegen bindweefsel. Yin yoga helpt je om soepeler te worden, gewrichten te verstreken en om te ontspannen. Totale ontspanning voor een goed resultaat.
Jazz vanaf 6 jaar De leerlingen krijgen in deze lessen verschillende stijlen aangeboden o.a. Mattox, Hiphop, Streetdance, Modern jazz, Afro en dansen van de clips. Tijdens de les is de ontwikkeling van de techniek, spieren en de vrije expressie belangrijk. Het accent van de les ligt op het dansen en het presenteren van jezelf.
Move Your Body Werken aan lichaam, spieren en conditie op swingende muziek. Het is een low impact les (dus niet springen) in verschillende delen; warming-up, conditie gedeelte, spierversterkende oefeningen, grondoefeningen en cooling down. Door training, bijscholing en veel literatuur te lezen heb ik veel geleerd over klachten en beweging. Denk eens aan rugklachten, RSI, gewichtsproblemen en omgaan met stress.
GoGodance Een hele les alleen maar aan je conditie werken en daarbij ook nog lekker dansen. Gogo komt voort uit de discotheken. Het opzwepen van de discotheekbezoekers. Op een snelle house beat lekker bewegen. Elke les krijg je een andere dans.
GoGodancedemo groep 12+ en 16+ jaar Deze gogodance groepen doen mee aan optredens en voorstellingen. Het is verplicht om naast deze les nog een techniek les te volgen bv. klassiek, jazz of modern.
Modern Bij moderne dans gebruiken we natuurlijke, ontspannen bewegingen. Door het gebruik van adem en zwaartekracht, wordt er zowel vloeiend als strak gedanst. De lessen bestaan deels uit technische training en deels uit een danscombinatie.
G(ezellig) Dansen 15+ Dansen en bewegen voor Gezellige meiden en jongens. Je leert hoe je lichaam beweegt en dat je lekker kunt dansen met veel plezier. Natuurlijk doet deze groep ook mee met uitvoeringen en demonstraties. Voor tieners met een verstandelijke beperking, lichte motorische beperking.
Relax Kids, Little Stars en Chill skills lessen vanaf 4 jaar Relax Kids helpt kinderen te ontspannen, zelfvertrouwen op te bouwen en vergroot de concentratie. Ga mee op een avontuur en ontdek hoe je door middel van dans en beweging, spel en ontspanning, ademhalingsoefeningen en mindfulness helemaal tot ontspanning kunt komen. Een uur helemaal tot jezelf komen.Tijdens dit uur leer je plezier te ervaren, positiviteit, ontladen van energie en werken aan zelfvertrouwen.Relax Kids is een methode die al 20 jaar bestaat in Groot Brittannië, en is opgericht door Marneta Vlegas. De methode Relax Kids heeft bewezen dat het een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen. Kinderen zitten beter in hun vel en krijgen meer zelfvertrouwen. De methode helpt tegen faalangst, kinderen kunnen zich beter concentreren, slapen beter en leren hun grenzen aan te geven. Ze leren met hun emoties om te gaan en leren zichzelf en anderen te respecteren. De oefeningen die ze tijdens de lessen leren, kunnen ze ook daarbuiten toepassen. En daar kunnen ze de rest van hun leven baat bij hebben.
Pilates Een supermooie Body & Mind les waarin flexibiliteit, spieruithoudingsvermogen, kracht, balans en stretch centraal staan. Op een zachte manier werken aan een keihard “powerhouse”. Je “core” (buik, rug en houdingsspieren) worden aangespoord om zéér effectief krachtiger te worden, waardoor lage rugklachten en stijfheid verdwijnen als sneeuw voor de zon. En als vanzelf ga je in je dagelijks leven ook steeds bewuster je ”powerhouse” activeren, waardoor je lichaamshouding sterk verbetert. Pilates wordt ook wel dé les genoemd als basis voor alle andere les vormen
BodyFlow In deze les ligt het accent volledig op bewust ADEMHALEN en in een ontspannen “flow” komen door middel van zachte vloeiende bewegingen. Je gaat werken aan je ontspanning, balans en bewuste ademhaling, met als doel om je op alle vlakken meer ontspanning te geven en je ademhaling te optimaliseren naar je meest mogelijk ontspannen staat. Tevens zal je longcapaciteit vergroten, wat een direct positief effect heeft op je vitaliteit. Stress laten afnemen door in en met je lijf bezig te zijn, bewuster te gaan ademen, en daardoor steeds meer rust en een diepere ontspanning te gaan ervaren. Afname van de drukke gedachten in je hoofd, en ruimte maken voor rust en ruimte. Heerlijk ZEN!.
Urban In de Urban danslessen komen er elke week verschillende dansstijlen aan bod. Bijvoorbeeld; old school, alles van nu, show, musical. Ook wordt er aan de conditie gewerkt. Urban kun je volgen vanaf 10 jaar
Hatha/ EasyFlow Yoga Yoga is dé manier bij uitstek om via het op een zachte wijze werken met je lijf te gaan ervaren wat er op dat moment aanwezig is. In het gebied waar je wat weerstand, stijfheid of ongemak ervaart in de houdingen geeft je lichaam je aan dat er dingen zijn die je aandacht mogen hebben. Je lichaam is n.l. de blauwdruk van je ziel, en geeft je loepzuiver aan wat er zich afspeelt op zowel fysiek, mentaal en emotioneel/spiritueel niveau bij je. In een Yoga sessie ga je door middel van diverse Yoga houdingen in een doorlopende “flow” werken aan je ontspanning, balans en ademhaling, met als doel om je op alle vlakken meer ontspanning te geven, je ademhaling te optimaliseren en te gaan leren luisteren wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Door de zachte houdingen word je lichaam aangespoord om zich te ontspannen en los te laten wat er op dat moment niet meer nodig is. Hierdoor ga je meer rust in je hoofd en meer ruimte en flexibiliteit in je lichaam ervaren. Stress laten afnemen door bewust op een verzachtende manier met je lijf bezig te zijn, bewuster gaan ademen, meer ruimte en flexibiliteit creëren in je lichaam, en daardoor steeds meer rust en een diepere ontspanning gaan ervaren. Afname van de drukke gedachten in je hoofd, en ruimte maken voor rust en ruimte.
Kindervakantie dansweek Een hele week van 9.00uur tot 17.00uur dansen en leuke dingen doen op de balletschool. Zoveel mogelijk verschillende dansstijlen komen aan bod, drama, schminken, kostuums maken, knutselen, eigen dans maken, spelletjes en nog veel meer leuke dingen.
De kindervakantie dansweek staat voor dit seizoen gepland op: week 8 t/m 12 juli 2024. Het is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Lesrooster Voor de tijden van de lessen ga naar Lesrooster

Wat moet ik aan in de les

Klassiek tot 12 jaar - roze balletmaillot met voet (merk Sancha of dans totaal i.v.m. kleur)
- roze balletpakje, hemdmodel
- roze balletschoenen (merk dans totaal ivm kleur en pasvorm)
- haar in een knotje
Klassiek vanaf 12 jaar - roze balletmaillot met voet (merk Sancha of dans totaal i.v.m. kleur en pasvorm)
- zwart balletpakje, hemdmodel
- eventueel zwart rokje/ kort broekje
- roze balletschoenen (canvas)(merk Sancha Silhouette i.v.m. kleur en pasvorm)
- haar in een knotje
Jazz, Gezellig dansen, Urban - zwart balletpakje,hemdmodel
- zwarte jazzbroek/ legging/ rokje/ hotpants
- zwarte jazzschoenen/ sneakers (jazzschoenen van Sancha, sneakers van Capezio DS01)
- haar vast in een staart of knot
Move Your Body , Gogodance - gemakkelijk zittende kleding (liefst zwart)
- goede sportschoenen, liefst met vering
- haren vast
- handdoek
- water / drinken
Moderne dans -zwarte broek/legging
-zwart balletpakje, hemdmodel
-zwarte balletschoenen (canvas) (merk Sancha Silhouette ivm kleur en pasvorm)
-haren vast in een staart of knot
Yin yoga, Pilates, Body flow, Hatha/EasyFlow Yoga -beweegbare kleding, warme kleding
-sokken  (geen antislip ivm glad worden van de vloer), blote voeten
-handdoek en eventueel deken/ kussen
-evt eigen yoga blok/bolster (voor Yoga)
Relaxkids, Chill skills -makkelijke zittende kleding
-sokken of blote voeten
-kussen
-knuffel
-haren vast in een staart of knot
Naar het lesrooster
voor de tijden.
Zin om te dansen ?
Kom langs voor een gratis proefles.